SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIMLARI

BAŞ AŞÇI VE BAŞ AŞÇI YARDIMCISI

 

KURULUŞ ŞEMASI

BİRİM ÇALIŞANLARI

İŞ AKIŞLARI

RİSKLER

İLETİŞİM

 

  1. Başkanlığın genel çalışma talimatına uymak
  2. Gıda Mühendisleri ile koordineli olarak yemek listesini hazırlamak, Daire Başkanının onayına sunmak,
  3. Tüm hijyen ve çalışma kurallarına uymak
  4. Günlük olarak menüde belirtilen tüm yemeklerin planlamasını dikkatli bir şekilde yapar.
  5. Yemeklerin porsiyon planlamasındaki miktarlara azami özen göstermek
  6. Günlük yemeğin tat, lezzet ve diğer kontrollerini yaparak servise sunulmasını sağlamak,
  7. Merkez mutfaktan yemekhanelere yemek servisi ve paylaşımının yapılmasını koordine etmek, yemek yetmeyen yerlere takviye işlemlerini en hızlı bir şekilde yapılmasını koordine etmek,
  8. Sanitasyon ve güvenlik standartlarına uyacak şekilde çalışmak
  9. Dış görünümüne özen gösterir, daima çok temiz ve düzgün giyinmeye gayret göstermek
  10. Tüm aşçılara özgü görevlerin yanı sıra kendinden istenen diğer görevleri yerine getirmek
  11. Kurumun imkanlarını ve kaynaklarını verimlilik ve karlılık esaslarına göre kullanmak ve değerlendirmek hususunda gereken mesleki bilgi, gayret ve beceriyi göstermek
  12. Görevinin gerektirdiği diğer işleri ile verilecek diğer görevleri, yürürlükteki kanun, tüzük, yönetmelik, genelge tarafından verilecek emir ve talimatlara uygun olarak yapmaktan sorumludur.
  13. Amirleri tarafından verilen diğer görevleri yapmak.