SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIMLARI

YEMEK VE SERVİS ELEMANI GÖREVLİSİ

 

KURULUŞ ŞEMASI

BİRİM ÇALIŞANLARI

İŞ AKIŞLARI

RİSKLER

İLETİŞİM

 

  1. Başkanlığın genel çalışma talimatına uymak,
  2. Görevlendirildiği yemekhanede konuklara zamanında bilgi aktarır ve konukları kibar bir şekilde karşılamak,
  3. Kurum tarafından belirlenmiş saatlerde işbaşı yapmak,
  4. Kurumun kendi için temin etmiş olduğu iş elbisesini giymek, sağlık kurallarına dikkat etmek,
  5. Servis öncesi yemekhaneyi ve masaları servise hazır hale getirmek,
  6. Görev yaptığı yemekhaneye yemeklerin sevkiyatını takip etmek, ulaşmasında gecikme olursa baş aşçıya bilgi vermek,
  7. Hizmet vermekle yükümlü olduğu yemekhanedeki ekmek ve su ihtiyacını tespit edip depo sorumlusuna bildirmek,
  8. Hizmet vermekle yükümlü olduğu yemekhanedeki masaları izlemek ve konukların ihtiyaçlarını anında temin etmek,
  9. Yemek dağıtım işlerine yardımcı olmak,
  10. Nöbet çizelgesinde otomasyon nöbetine görevlendirilmesi halinde kimlik kartlarına ücret yükleme yapmak, sistem çalışmadığında yemek fişi satışını yapmak,
  11. Servis arası ve sonrası masaları temizlemek ve eksiklikleri gidermek,
  12. Servis sonrası masaları boşaltmak ve kirli örtüleri çamaşırhaneye, kirli takımları bulaşıkhaneye göndermek,
  13. İş yoğunluğu söz konusu olduğunda mutfak ön hazırlık aşamasında bulunmak ve bunun için verilecek görevleri yapmak,
  14. Görev yerinin mutfak olması halinde gıda maddelerinin doğrama, pişirme, kavurma ve hazır hale gelmesi işlemlerini yürütmek,
  15. Kurumun imkânlarını ve kaynaklarını verimlilik ve karlılık esaslarına göre kullanmak ve değerlendirmek hususunda gereken mesleki bilgi, gayret ve beceriyi göstermek.