SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIMLARI

AŞÇI

 

KURULUŞ ŞEMASI

BİRİM ÇALIŞANLARI

İŞ AKIŞLARI

RİSKLER

İLETİŞİM

 

  1. Başkanlığın genel çalışma talimatına uymak,
  2.  Aşçı, günlük yemek hazırlık çalışmalarında aşçıbaşı/gıda teknikeri/gıda mühendisi/diyetisyene karşı sorumludur.
  3. Günlük tüketim maddelerini yemek menüsüne göre, kendisine teslim edilen bütün besin maddelerini, gıda mühendisi/diyetisyen/gıda teknikerinin gözetim ve denetiminde en iyi şekilde pişirip hazırlamak, kalitesini ve görüntüsünü bozmadan dağıtımını sağlamak,
  4. Teslim aldığı besin maddelerinin bozulmayacak şekilde saklanmasını ve eksiksiz olarak hazırlanmasını, tamamen yerine sarfını ve ziyan edilmemesini sağlamak,
  5. Mutfakta bulunan kapların ve gereçlerin daima temiz ve bakımlı bulunmasına dikkat etmek, mutfağın genel çalışma ve temizlik disiplinini sağlamak,
  6. Daima çok temiz ve düzgün giyinmeye gayret gösterip, dış görünümüne özen göstermek,
  7. Tüm hijyen ve çalışma kurallarına uymak,
  8. Amirlerinin vereceği diğer görevleri yapmak.